سقط مکرر یک بیماری شایع در زنان سنین باروری است که مشخصه آن، وقوع دو یا سه بارداری ناموفق متوالی قبل از هفته 20 بارداری، از آخرین دوره قاعدگی که توسط سونوگرافی یا معاینه هیستوپاتولوژیک تایید شده است و شامل بارداری خارج رحمی، مولار و بیوشیمیایی نیز می باشد. هر سال صدها هزار سقط خود به خودی در اروپا رخ می دهد. شیوع سقط مکررخود به خودی تقریبا حدود 15٪ از حاملگی های بالینی تشخیص داده شده، برآورد می شود. ميزان سقط مکرر در زنان در سنين باروري ۱ تا ۳ درصد است . چندین علت علمی برای سقط مکرر، از جمله ناهنجاری های کروموزومی و ژنتیکی ، ناهنجاری های آناتومیکی و تناسلی، ایمونولوژیک، مشکلات غدد درون ریز ، سندرم آنتی فسفولیپیدها و ترومبوفیلی ها و عفونت و فاکتور های محیطی وجود دارد. با این حال، پس از ارزیابی دقیق، در 60% موارد پاتوژنز سقط مکرر ناشناخته است. سقط مکرر یکی از مهمترین رویدادهای منفی زندگی برای هر دو زوج است و رنج قابل توجهی در ارتباط با آن وجود دارد و به عنوان یک رویداد آسیبزننده شناخته میشود که منجر به علائم افسردگی، اضطراب، کاهش اعتماد به نفس و سایر عواقب روانشناختی میگردد . عدم اطمینان در مورد بارداری باعث می شود که زنان، با یک مکانیسم محافظتی، از بارداری جدید به علت پیش بینی یک شکست دیگر فاصله بگیرند. این دو گانگی اگر طولانی شود با مشکلات عاطفی مداوم و کاهش میل جنسی همراه است . همچنین احساس گناه متعاقب از دست رفتن بارداری این بحران را تشدید می کند. پیامد های روان شناختی سقط مکرر ممکن است برای رابطه زوجین یک تهدید محسوب شود . اگرچه روابط جنسی تنها بخشی از تعاملات بین زوجین را شامل می شود اما برای زوجین با تجربه سقط مکرر، رابطه جنسی و موضوع باروری بیش از دیگر افراد مرتبط می گردند. در نتیجه انتظار می رود سقط مکرر بر رابطه جنسی زوجین تاثیر گذار باشد .
وجود رابطه ی جنسی مطلوب به نحوی که بتواند موجب تامین رضایت طرفین شود، نقش بسیار مهم و اساسی در موفقیت و پایداری کانون خانواده دارد. روابط زناشویی هسته مرکزی نظام خانواده است، در نتیجه خانواده و جامعه سالم وابسته به روابط زناشویی موفق است. در واقع مسائل جنسی از لحاظ اهمییت جزء مسائل درجه اول زندگی زناشویی هستند و رضایت جنسی زوجین از مهم ترین دلایل موفقیت زندگی زناشویی است . زنان هسته مرکزی انرژی در خانواده می باشند. در نتیجه سلامت زن به مفهوم ایجاد انرژی و پویایی لازم در خانواده و انعکاس آن در جامعه تاثیرگزار می باشد. به طور کلی روابط جنسی یکی از اجزای اساسی زندگی هر زن و جزء مهمی از سلامت وی در طول زندگی محسوب می شود. در تمام دنیا صحبت کردن در مورد مسائل جنسی برای دستیابی به سلامت جنسی لازم و ضروری است اما بحث و تحقیق علمی در زمینه مسائل جنسی در فرهنگ های شرقی از جمله ایران ضرورتی دو چندان دارد، زیرا مسائل جنسی در این مناطق اغلب نهفته در فرهنگ سکوت هستند .
اختلالات جنسی تاثیر شگرفی بر کیفیت زندگی، اعتماد به نفس، خلق و خوی، احساس سلامتی ، تعاملات بین فردی و فعالیت های اجتماعی می گذارد. مشکلات جنسی می تواند در تصمیم زوج برای اقدام به طلاق اثرگزار باشد. در حالیکه یک رابطه رضایت بخش و با ثبات می تواند سپری را در برابر بسیاری از چالش های مداوم زندگی برای زنان فراهم نماید .یکی از عواملی که می تواند بر کارکرد جنسی زنان تاثیر بگذارد موضوع سقط مکرر است، زیرا کارکرد جنسی صرفا موضوعی برای فرزندآوری طلقی می گردد و مساله لذت در مسیر درمان به دست فراموشی سپرده می شود.موضوعی که نیازمند توجه موازی درمانگران و دادن اطلاعات لازم برای پیشگیری از بروز اختلالات جنسی در زندگی جنسی زوجین می گردد.