سلامت باروری

تفاوت ناسازگاری و اختلال جنسی

تفاوت ناسازگاری و اختلال جنسی

شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که نارضایتی از زندگی جنسی، ناشی از اختلال جنسی است یا واقعا با شریک‌ زندیگ‌تان مشکل دارید؟

ممکن است تماس‌های جنسی در رابطه شما به اندازه گذشته رخ ندهد یا حتی اصلاً اتفاق نیفتد. ممکن است در شرایطی باشید که هر دو طرف علاقه دارید و وارد عمل می‌شوید، اما نمی‌توانید به شیوه‌ای که می‌خواهید شروع کنید یا به پایان برسانید. اگر در این باره با شریک زندگی‌تان صحبت نکرده‌اید، زمان آن رسیده که گفتگو را آغاز کنید.

تحقیقات انجام شده توسط محققان به وضوح نشان می‌دهد که اختلال جنسی مسئله‌ای است که کمتر مورد توجه قرار گرفته و بسیاری از زوج‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. آن‌ها ممکن است احساس ناراحتی کنند که این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارند.

اختلال جنسی در چند دسته قرار می‌گیرد:
اختلالات میل جنسی: کمبود میل یا علاقه به رابطه جنسی.
اختلالات برانگیختگی: ناتوانی در ایجاد برانگیختگی جسمی.
اختلالات ارگاسم: تأخیر یا عدم وجود ارگاسم.
اختلالات درد: درد در طول تماس جنسی.

علل فیزیکی و روانی:
عوامل متعددی از جمله مسائل جسمی و روانی می‌توانند باعث اختلال جنسی شوند، از جمله:

- داروهای ضدافسردگی یا داروهای دیگر
- سالمندی
- اختلال عملکرد کف لگن (برای زنان)
- تغییرات هورمونی
- اضطراب یا افسردگی
- تروما
- مصرف الکل یا مواد مخدر

درمان اختلال جنسی
تمام انواع اختلال جنسی را می‌توان بسته به علت، با مداخلات پزشکی درمان کرد. مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۰ نشان داد که روان‌درمانی شناختی-رفتاری به عنوان یکی از روش‌های درمانی، نتایج مثبتی به همراه دارد. همچنین، برخی تحقیقات نتیجه گرفتند که بهترین درمان، زمانی است که شامل مشاوره فردی و زوجی باشد.

و اما تفاوت آن با ناسازگاری جنسی:
آیا واقعاً چیزی به نام ناسازگاری جنسی وجود دارد؟ بله، اگر شرکا مایل نباشند ناسازگاری‌های خود را حل کنند. در زوج‌درمانی، اکثر ناسازگاری‌ها قابل بررسی و حل هستند.

نمونه‌هایی از مشکلات رایج که به ناسازگاری منجر می‌شوند:

تناوب یا زمان‌بندی رابطه جنسی: شایع‌ترین ناسازگاری جنسی، مربوط به تفاوت در تعداد یا زمان‌بندی رابطه جنسی است. برخی افراد دارای میل جنسی بالاتر یا پایین‌تر نسبت به شریک زندگی‌شان هستند یا در زمان‌های مختلف روز به رابطه جنسی علاقه‌مندند.

نوع رابطه جنسی یا اعمال خاص: برخی شرکا ممکن است علایقی داشته باشند که طرف مقابل با آن راحت نباشد؛ مثلاً فتیش، سکس دهانی یا پوزیشن جنسی خاصی.

گرایش‌ها یا هویت‌های جنسی: ناسازگاری در این زمینه نیز ممکن است به وجود آید. اگر زوج‌ها متوجه شوند که گرایش‌های جنسی متفاوتی دارند.

اختلال جنسی با درمان ترکیبی پزشکی و مشاوره‌ای (درمانگری که در این حوزه تخصص دارد) قابل حل است، اما ناسازگاری جنسی نیاز به گفت‌وگو و مراجعه به متخصص سلامت جنسی دارد تا زوج‌ها بتوانند به توافق برسند.

 

دکتر زهره کشاورز
منبع

تگ ها:
اشتراک‌گذاری:
۸۴

دوره‌های آنلاین


نظرات (۰)

نظر بدهید

مشاهده همه آخرین مقالات

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: