همه مردان ممکن است گاهی اوقات میل جنسی کمی داشته باشند. زیرا عوامل مختلفی از جمله حال روحی، خستگی و استرس در نعوظ مردان نقش دارد.
اختلال نعوظ یا Erectile Dysfunction، ناتوانی در ایجاد یا حفظ آن برای داشتن رابطه جنسی است. ED مکرر میتواند نشانهای از مشکلات سلامتی باشد که نیاز به درمان دارند. همچنین میتواند نشانهای از مشکلات عاطفی یا روابط باشد.
بر اساس گزارش موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی، حدود ۳۰ میلیون مرد در ایالات متحده اختلال نعوظ دارند.
شیوع ED با افزایش سن بیشتر میشود. با این حال، ممکن است در میان افراد جوان نیز رخ دهد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ نشان داد که از هر ۴ مردی که به دنبال اولین درمان خود برای ED بودند، یک نفر زیر ۴۰ سال سن داشت. همچنین مشخص شد ارتباط زیادی بین سیگار کشیدن یا مصرف مواد مخدر و ED وجود دارد. این نشان میدهد که انتخاب سبک زندگی سالم در سلامت جنسی شما نیز تاثیرگذار است. به طور کلی هر چه سالمتر باشید، عملکرد جنسی شما نیز بهتر است.
اگر اختلال نعوظ اغلب اتفاق بیفتد، ممکن است ناشی از فشار خون یا کلسترول بالا، دیابت، افسردگی یا اضطراب، مشکلات هورمونی یا عوارض دارویی باشد. قبلا در سلامت باروری به رابطه بین دیابت و اختلالات جنسی پرداخیم.
اولین قدم برای درمان داشتن یک سبک زندگی سالم است. کاهش وزن، کاهش و ترک سیگار، رژیم غذایی سالم و ورزش روزانه میتواند کمککننده باشد.
درمان دارویی:
درمانهای دارویی اختلال نعوظ معمولا شامل مواردی است که جریان خون به آلت تناسلی را افزایش میدهد. همچنین اگر اختلال ناشی از یک بیماری دیگر باشد (مثلا دیابت یا افسردگی)، برای آن دارو تجویز خواهد شد. سبک زندگیتان با پزشک خود مطرح کنید. اگر علائمی مانند ادرار بیشتر از حد معمول دارید، ممکن است معاینه پروستات نیز نیاز باشد.
داروهایی که برای اختلال نعوظ تجویز میشوند؛ معمولا شامل موارد زیر هستند:
در پایان به خاطر داشته باشید که برای خرید هر داروی گیاهی یا مکمل، با پزشک خود مشورت کنید. بسیاری از این داروها تاییدیه سازمان غذا و دارو (FDA) ندارند و ممکن است حاوی مواد اضافی باشند که روی برچسبشان ذکر نشده. برخی از مکملها، با عوارض جانبی بالقوه خطرناک همراه هستند.
از خرید آنلاین محصولات خودداری کنید، مگر اینکه پزشک شماایمن بودن آن را تایید کند.
دکتر زهره کشاورز
پزشک متخصص سلامت باروری - فلوشیپ پزشکی جنسی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی