سلامت باروری

۱۲ دلیل درد آلت تناسلی در مردان

۱۲ دلیل درد آلت تناسلی در مردان

درد آلت تناسلی در حین یا بعد از رابطه جنسی، یک موضوع نسبتا شایع بوده که در اکثر موارد به راحتی قابل درمان است.

این موضوع برای زنان شایع‌تر است اما در این مطلب به دلایل بروز این مشکل در آقایان می‌پردازیم. به طور کلی علت آن می‌تواند مشکلات عصبی، بیماری‌های پوستی، تبخال تناسلی یا اضطراب باشد.

۱- بیماری پیرونی یا کجی آلت تناسلی

بیماری پیرونی که به عنوان انحنای آلت تناسلی نیز شناخته می‌شود، یکی از علل شایع درد آلت تناسلی است.

درد آلت تناسلی در حین رابطه جنسی می‌تواند نشانه اولیه این بیماری باشد. علت دقیق آن مشخص نیست، اما محققان گمان می‌کنند که آسیب‌های حاد و مزمن آلت تناسلی یا بیماری‌های خودایمنی در ایجاد آن نقش دارند.

۲- تبخال تناسلی یا عفونت

اگر زخم دردناک یا بثورات تاولی دارید، به پزشک مراجعه کنید. این ممکن است نشانه‌ی تبخال تناسلی باشد. یک عفونت مقاربتی رایج که می‌تواند هر دو جنس را درگیر کند.

تبخال تناسلی توسط یکی از دو سویه ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) ایجاد می‌شود. قبلا در سلامت باروری به توضیح کامل تبخال تناسلی پرداختیم.

۳- پوست ملتهب

تورم پوست ختنه‌گاه، که بالانیت نامیده می‌شود، اغلب به دلیل عفونت، آلرژی یا سایر تحریکات پوستی به وجود می‌آید. یکی از اولین علائم ممکن است درد یا قرمزی باشد.

این موضوع در افرادی که ختنه نشده‌اند یا دیابت کنترل نشده دارند، شایع‌تر است. بالانیت معمولا به دلیل عفونت قارچی ایجاد می‌شود.

۴- آسیب اعصاب

اگر ورزش‌هایی را انجام می‌دهید که شامل ضربه به کشاله ران یا دوره‌های طولانی نشستن (مانند دوچرخه‌سواری) است، احتمال آسیب به عصب پودندال وجود دارد. عصب پودندال حس ناحیه تناسلی را تامین می‌کند که در صورت آسیب، ممکن است مقاربت دردناک را به همراه داشته باشد.

۵- پروستاتیت

انزال دردناک اغلب نشانه‌ی التهاب پروستات است. قبلا در سلامت باروری به توضیح علائم و نشانه‌های پروستات بزرگ در مردان پرداختیم. پروستاتیت می‌تواند باعث درد یا ناراحتی در ناحیه مقعد، آلت تناسلی، بیضه‌ها، پایین شکم یا پشت شود. این می‌تواند توسط عوامل بسیاری، از جمله عوارض دستگاه ادراری و عفونت‌های مقاربتی (STIs) ایجاد شود.

۶- فرنولوم کوتاه

فرنولوم نواری از پوست در قسمت زیرین آلت تناسلی است که سر آلت را به پوست ختنه‌گاه پیوند می‌دهد. اگر این بافت کوتاه باشد در هنگام نعوظ، درد ایجاد می‌کند.

۷- مشکلات پوستی

افراد مبتلا به پسوریازیس ممکن است لکه‌هایی روی اندام تناسلی خود مشاهده کنند. در مردان، بثورات پوستی می‌تواند روی آلت تناسلی، بیضه‌ها، ناحیه شرمگاهی، باسن و پرینه (ناحیه بین مقعد و کیسه بیضه) ظاهر شود.

علاوه بر این، اگر قسمت‌های نازک و سفیدی از پوست، روی آلت تناسلی خود مشاهده کردید؛ ممکن است به لیکن اسکلروز مبتلا باشید. این وضعیتی است که باعث ایجاد پوست نازک، لکه‌دار و تغییر رنگ می‌شود. افراد مبتلا به این بیماری ممکن است در هنگام نعوظ با پارگی پوست آلت تناسلی مواجه شوند.

۸- تنش یا اضطراب

درد در ناحیه تناسلی می‌تواند با مسائل عاطفی مرتبط باشد. همچنین مطالعات نشان داده که مردان مبتلا به درد نواحی لگن، نسبت سایرین، اضطراب بیش‌تری دارند.

۹- پوست ختنه‌گاه تنگ

اگر ختنه نشده‌اید، در هنگام نعوظ، پوست ختنه‌گاه به عقب رانده می‌شود. اگر پوست در سر آلت گیر کند و جمع نشود، دردناک است. این حالت فیموزیس نام دارد. در این شرایط، ختنه کمک‌کننده خواهد بود.

۱۰- رابطه جنسی زیاد

رابطه جنسی زیاد ممکن است باعث درد آلت تناسلی شود. در این شرایط معمولا جای نگرانی نیست.

۱۱- پارافیموز

اگر در هنگام نعوظ، پوست ختنه‌گاه پس از جمع شدن به سمت جلو رانده نشود؛ پارافیموز رخ می‌دهد. این یک اورژانس پزشکی است که در صورت حل نشدن می‌تواند باعث آسیب دائمی شود.

۱۲- پریاپیسم (مهم)

اگر آلت تناسلی برای مدت طولانی در حالت نعوظ باقی بماند، باید هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید. این وضعیتی است که به عنوان پریاپیسم شناخته می‌شود. این نکته مهم است که پریاپیسم وضعیتی است که آلت تناسلی برای مدت بیش از چند ساعت (مثلا ۴ ساعت) در وضعیت نعوظ باقی مانده باشد و معمولا همراه با درد است. همانطور که گفته شد این یک وضعیت خطرناک و اورژانس است که باید سریعا به پزشک مراجعه شود و در صورت عدم مراجعه‌ی به‌موقع می‌تواند سبب آسیب دائمی شود.

 

درمان‌ و راه‌حل‌:

درمان بر اساس علت درد متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، اگر درد ناشی از عفونت باشد، ممکن است آنتی بیوتیک یا داروهای ضدویروسی تجویز شود.

چند درمان خانگی وجود دارد که ممکن است به تسکین درد، کمک کند. تخلیه مثانه و دوش آب گرم قبل از رابطه جنسی، احتمالا موثر خواهد بود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت داشتن درد مداوم یا نشانه‌های زیر به پزشک متخصص سلامت جنسی مراجعه کنید:

-  تغییر در مایع منی

- ترشح غیر معمول

-  تورم ناحیه تناسلی

-  وجود ضایعات

- پریاپیسم

 

 

دکتر زهره کشاورز
پزشک متخصص سلامت باروری - فلوشیپ پزشکی جنسی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

منبع

تگ ها: درد آلت تناسلی درد مردان درد زنان مشکلات پوستی
اشتراک‌گذاری:
۱۲۰۱۰۰

دوره‌های آنلاین


نظرات (۰)

نظر بدهید

مشاهده همه آخرین مقالات

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: