در لغتنامه کمبریج احترام اینگونه تعریف شده است: «احساس تحسین نسبت به کسی یا چیزی که معتقدید ایدهها یا ویژگیهای خوبی دارد.»
تحقیقات نشان داده که در یک رابطه، مردان بیشتر از زنان از بیاحترامی میترسند، به طوری که نسبت به این قضیه واکنش متفاوتی نشان میدهند و احساس میکنند پس زده شدهاند.
بزرگترین ترس مردان در رابطه، احساس طرد شدن است. به همین دلیل ممکن است در روابط ناکارآمد باقی بمانند یا افکار و احساساتشان را برای خودشان نگه دارند. در مطالعهای که توسط دانشگاه منچستر انجام شد، محققان دریافتند که مجرد ماندن مردان، صرفا باعث میشود تا آنها بیشتر احساس تنهایی کنند به طوری که به مرور نسبت به ریجکشن حساستر میشوند.
اینکه مردان به بیاحترامی واکنش بیشتری نشان میدهند، لزوما به معنای اهانت همسرشان نیست. این افراد به احتمال زیاد خودشان نیز عزت نفس پایینی دارند. اگر نتوانیم به خودمان احترام بگذاریم، چطور میتوانیم انتظار داشته باشیم که دیگران این کار را انجام دهند. عزت نفس پایین منجر به عدم تعادل ازدواج، رنجش و بیاحترامیهای بیشتر میشود. مردی که همواره به دنبال احترام همسرش است؛ باعث میشود تا این موضوع به جای هدیه، به یک خواسته تبدیل شود.
جان گاتمن، محققی که روابط بین زوجین را بررسی میکند؛ معتقد است که به دنبال احترام بیشتر بودن، صرفا زن را دورتر میکند. رشد شخصی هر فرد، برای پیشرفت رابطه لازم است. با این ۷ روش میتوانید عزت نفس خود را بهبود بخشید:
۱- هدف و معنای زندگیتان را پیدا کنید
چطور میتوانید به خودتان احترام بگذارید وقتی با هدف و معنای زندگیتان آشنا نیستید. برای انجام این کار باید سوالهای زیادی از خودتان بپرسید اما در نهایت به پاسخ مناسبی دست خواهید یافت.
۲- بخشنده باشید
اگر میخواهید به کسی کمک کنید، هیچ دلیل یا انگیزه پنهانی نداشته باشید. این باعث میشود که هم شما و هم شخصی که به او کمک کردهاید، احساس بهتری داشته باشید. اگر با توقع کاری را برای شریک زندگیتان انجام دهید، تاثیر مثبتی مشاهده نخواهید کرد.
۳- زمانی را به رشد شخصی خودتان اختصاص دهید
اگرچه وقت گذراندن با شریکتان، برای رشد رابطه مهم است اما با این حال پیشرفت خودتان نیز به همان اندازه مهم است. به چالش کشیدن خودتان برای یادگیری و تجربههای جدید، به اعتماد به نفس شما میافزاید.
۴- افراد منفی را از زندگیتان حذف کنید
تلاش برای تغییر به اندازه کافی سخت است. اجازه ندهید نظرات و انتقادات افراد منفی، سرعت پیشرفت شما را کم کند. با کسانی که شما را از موفقیت باز میدارند، معاشرت نکنید.
۵- نه گفتن را یاد بگیرید
یکی از عوامل مهم از بین برنده عزت نفس این است که با هر آنچه دیگران میگویند؛ همراهی کنیم.
شاید «نه گفتن»، منجر به فشارهایی از سوی دیگران شود اما در عوض اعتماد به نفس شما افزایش مییابد.
۶- موفقیت های خود را جشن بگیرید
افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند، اغلب تمایلی به جشن گرفتن دستاوردهای خود ندارند. آنها میترسند که به عنوان متکبر یا خودپسند شناخته شوند. با این حال جشن گرفتن دستاوردهایمان به ما انگیزه میدهد تا به رشد خود ادامه دهیم.
۷- اطراف خود را با افراد الهامبخش احاطه کنید
علاوه بر حذف افراد منفی، سعی کنید اطراف خود را با افراد موفق پر کنید. بدین ترتیب و با الهام گرفتن از دستاوردهای آنها، استانداردهایتان بالا خواهد رفت.
در پایان و به نقل از گاندی: «شما خودتان باید مظهر تغییری باشید که میخواهید در جهان ببینید.»
دکتر زهره کشاورز
پزشک متخصص سلامت باروری - فلوشیپ پزشکی جنسی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
براساس یک مطالعه که توسط دانشگاه گرونینگن هلند انجام شد، پژوهشگران دریافتند پوشیدن جوراب میتواند به شما کمک کند تا رابطه جنسی بهتری داشته باشید.
محققان ۱۳ زوج ۱۹ تا ۴۹ ساله را مورد بررسی قرار دادند. هنگامی که به این افراد جوراب داده شد، حدود ۸۰ درصد توانستند به ارگاسم برسند. این درحالی است که این عدد بدون جوراب حدود ۵۰ درصد بود.
دانشمندان اسکنهای مغزی این افراد را حین ارگاسم تحلیل کردند. شرکتکنندگان زن کاهش فعالیت آمیگدال و قشر جلوی مغز را نشان دادند.
آنها دریافتند که ارتباط جوراب و رابطه جنسی برای زنان بسیار مهم است. از آنجایی که خانمها وقتی احساس راحتی درونی و بیرونی میکنند، برانگیخته میشوند.
در سطح اولیه بقا، سرما به عنوان یک خطر برای بدن محسوب میشود. تجربهای که واکنش فرار یا مبارزه را در بدن برمیانگیزد. چیزی که کاملا برعکس شرایط آرام، برای رسیدن به ارگاسم است. وقتی محرکهای هشداردهندهای وجود دارد، آمیگدال به طور خودکار وارد عمل میشود تا محیط را اسکن کند. این بخش اطلاعات را جمعآوری میکند تا تشخیص دهد آیا شما ایمن هستید یا خیر. وقتی پاهای شما سرد است خون از اندام تناسلی دور میشود و به سمت قسمتهای دیگر بدن میرود.
این یعنی برانگیختگی متوقف و مسیر رسیدن به ارگاسم مختل میشود.
هنگامی که بدن به طور طبیعی آرام است، (چه به دلیل گرم بودن یا یک موقعیت راحت) شما به طور غریزی احساس امنیت میکنید. ماهیچهها آرام شده، ذهن کند میشود و خون به سمت اندام تناسلی جریان مییابد. همه اینها احتمال ارگاسم را افزایش میدهد. سردی پاها با ایجاد یک پیام عصبی مداوم که چرخه پاسخ جنسی را قطع میکند، باعث اختلال در ارگاسم برخی افراد میشود. شدت ارگاسم به گردش خون در ناحیه تناسلی بستگی دارد. پوشیدن جوراب باعث افزایش گردش خون به سمت پاها می شود. از این رو جورابها به شما کمک میکنند تا ارگاسم بهتری را تجربه کنید.
دکتر زهره کشاورز
پزشک متخصص سلامت باروری - فلوشیپ پزشکی جنسی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
فلفلها طعم زیادی به غذا میدهند اما تحقیقات نشان داده که نوع تند آنها ممکن است مزایای سودمند دیگری نیز داشته باشد.
۱- فلفل میتواند زندگی جنسی شما را بهبود بخشد
اگر شما هم برای افزایش میل جنسی به دنبال تقویت کنندهها هستید، بهتر است غذاهای تند را امتحان کنید.
تحقیقات منتشر شده در مجله Food Research International در سال ۲۰۱۱ نشان داد که علاوه بر فلفل، جینسینگ و زعفران نیز عملکرد جنسی را بهبود میبخشند. مقدار و چگونگی مصرف این مواد، برای حداکثر اثربخشی، معلوم نیست.
۲- فلفلهای تند میتوانند خطر ابتلا به تومور را کاهش دهند
یک مطالعه بر روی موشها که در مجله تحقیقات بالینی منتشر شد، نشان داد که ماده شیمیایی تند موجود در فلفل (کپسایسین)، میتواند گیرندههای سلولی در پوشش روده را فعال کند. در نتیجه واکنشی ایجاد میکند که خطر ابتلا به تومورها را کاهش میدهد. محققان معتقدند که میتوان از کپسایسین به عنوان ضددرد نیز استفاده کرد. این ماده از طریق خسته کردن اعصاب باعث میشود که حس درد به مغز ارسال نشود.
کپسایسین میتواند گیرندههایی که رشد تومور را تحریک میکنند؛ غیر فعال سازد. پژوهشگران به موشهایی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به تومورهای بیشتر بودند، کپسایسین دادند. آنها دریافتند که این ماده باعث کاهش رشد تومورها و افزایش طول عمر موشها میشود، به خصوص زمانی که به آنها یک داروی ضد التهابی نیز داده شد.
۳- فلفل به کاهش وزن کمک میکند
غذاهای تند میتوانند سیری را افزایش دهند. محققان دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس نشان دادند که فلفل ممکن است بدن شما را به سوزاندن کالری بیشتر تشویق کند. در یک مطالعه بر روی مردان و زنان، نشان داده شد افرادی که قرصهای حاوی فلفل را بیش از یک ماه مصرف میکردند، نسبت به کسانی که دارونما میخوردند، چربی بیشتری میسوزاندند. همچنین دانشمندان دانشگاه پردو دریافتند که خوردن کمتر از یک قاشق چایخوری فلفل قرمز کاین خشک، اشتها را کاهش و کالری سوزی را افزایش میدهد.
دکتر زهره کشاورز
پزشک متخصص سلامت باروری - فلوشیپ پزشکی جنسی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سرطان پروستات ممکن است چندین سال بی سروصدا و آرام باقی بماند. این بدان معناست که بیشتر مردان مبتلا؛ هیچ علامت آشکاری ندارند.
در ادامه با علائم سرطان پروستات آشنا میشویم
این بیماری می تواند به غدد لنفاوی لگن منتشر یا در سراسر بدن پخش شود. این سرطان به انتشار به استخوان تمایل دارد ، بنابراین درد استخوانی به ویژه کمر درد، ممکن است علامت بیماری باشد.
عوامل خطر ابتلا به سرطان پروستات
سن: سن بالای 50 سال , خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش میدهد.
نژاد: مردان آفریقایی-آمریکایی بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.
بیماری در آنها در سنین پایین تر آغاز می شودو سریع تر رشد می کند.
پس از این نژاد به ترتیب در مردان سفید پوست، هیسپانیک ها و آمریکایی های بومی شایع تر است.
نژاد آسیایی – آمریکایی کمترین خطر ابتلا به این بیماری را دارند.
سابقه خانوادگی: خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردانی که پدر یا برادر آنها مبتلا به بیماری بوده اند دو تا سه برابر بالاتر است.
رژیم غذایی: به نظر می رسد خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردانی که رژیم غذایی پرچرب دارند و میوه و سبزی کم مصرف می کنند , بالاتر است
پیشگیری از سرطان پروستات
تحقیقات ملی در جهت پیشگیری از ایجاد سرطان است.
شواهدی وجود دارند که داروی فیناستراید ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را کم کند
اما روشن نیست این دارو خطر مرگ ناشی از سرطان پروستات را نیز کم می کند یا نه
منابع حمایت از بیماران مبتلا به سرطان پروستات
ابتلا به سرطان پروستات باعث تغییر زندگی فرد و نزدیکان وی خواهد شد.کنار آمدن با این تغییرات مشکل است. پزشکان،پرستاران و سایر اعضای تیم مراقبت سلامت می توانند پاسخگوی پرسش های شما درباره درمان، کار کردن و سایر فعالیت ها باشند.اغلب مددکاران اجتماعی می توانند منابعی برای کمک مالی, کمک به نقل و انتقال, مراقبت در منزل یا حمایت عاطفی پیشنهاد کنند.
تشخیص سرطان پروستات و سونوگرافی از راه رکتوم
در این روش پزشک پروبی درون رکتوم قرار داده و وجود نواحی غیر طبیعی را بررسی می کند
این پروب امواج صوتی که به وسیله انسان قابل شنیدن نیست میفرستد.
امواج از سطح پروستات برگشت داده می شوند
و یک کامپیوتر با استفاده از این امواج برگشتی، تصویری ترسیم می کند که سونوگرام نام دارد.
تشخیص سرطان پروستات و سیستوسکوپی
در این روش پزشک از یک لوله باریک دارای چراغ برای مشاهده درون پیشابراه و مثانه استفاده می کند.
روش بعدی بیوپسی از راه رکتوم است
تشخیص سرطان پروستات و بیوپسی از راه رکتوم
بیوپسی به معنی برداشت بافت به منظور بررسی وجود سلول های سرطانی است و تنها راه قطعی تشخیص سرطان پروستات محسوب می شود. پزشک در این روش، سوزنی را از طریق رکتوم وارد پروستات می کند و نمونه های بافتی کوچک متعددی از نواحی مختلف پروستات بر میدارد. برای هدایت سوزن در مسیر صحیح می توان از سونوگرافی استفاده نمود. پاتولوژیست وجود سلول های سرطانی در بافت مورد نظر را بررسی می کند.
پس از تایید تشخیص بیماران تحت جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی قرار می گیرند. یکی از مشکلات جنسی بیماران بعد از ابتلا به سرطان پروستات اختلال نعوظ می باشد که گاهی تا دو سال پس از جراحی بهتر می شود اگرچه بسیار تحت تاثیر نوع جراحی انجام شده می باشد. توصیه می شود افراد برای حفظ زندگی جنسی خود به متخصص سلامت جنسی جهت مشاوره و درمان مراجعه کنند.
بزرگی پروستات یا BPH چیست؟
خوش خیم به معنای غیر سرطانی است
هیپرپلازی یعنی رشد بیش از حد
BPH به معنای هیپرپلازی خوش خیم پروستات است. نتیجه این است که پروستات بزرگ می شود.
BPH ربطی به سرطان ندارد و شانس ابتلا به سرطان پروستات را در شما افزایش نمیدهد.
علائم BPH
علی رغم این مسئله که علائم این بیماری و سرطان پروستات ممکن است شبیه به هم باشند
علائم BPH را بیان می کنیم
اغلب پس از سن 50 سالگی شروع میشوند و عبارتند از
در بدترین حالت BPH می تواند این عوارض را ایجاد کند:
این بیماری اغلب افراد مسن را درگیر می کند.
این حالت علائم ادراری مشابه پروستاتیت ایجاد می کند. در سن 60 سالگی بسیاری از مردان علائم BPH را دارند
در سن 70 سالگی تقریبا تمام مردان دچار درجاتی از بزرگی پروستات هستند.
درمان BPH
تقریبا نیمی از مردان مبتلا به این بیماری در نهایت دچار علائم شدیدی می شوند که نیاز به درمان دارد.
این بیماری درمان قطعی ندارد اما با کمک جراحی و داروها اغلب می توان علائم بیمار را تسکین داد.
سه راه برای درمان این بیماری وجود دارد:
در مورد انتخاب درمان مناسب با پزشک خود صحبت کنید.علائم ممکن است با گذشت زمان تغییر کنند
بنابراین هرگونه تغییر را به اطلاع پزشک خود برسانید. این مشکل می تواند زمینه ساز بروز مشکلات جنسی در مردان باشد پس با اطلاع از این موضوع جهت برخورداری از روابط جنسی توام با لذت و سلامتی همزمان با پیگیری درمان توسط متخصص اورولوژیست برای مشاوره در مورد مشکلات جنسی به متخصصین سلامت جنسی مراجعه کنید.
پروستات غده ای کوچک در مردان است و بخشی از دستگاه تناسلی مردان به شمار می رود.این عضو در پایین لگن , زیر مثانه و درست در جلوی رکتوم قرار دارد. پروستات به تشکیل مایع منی کمک می کند.پروستات بخش هایی از پیش آبراه را در بر میگیرد.با افزایش سن پیش آبراه بزرگ تر می شود و ممکن است پیش آبراه را تحت فشار قرار دهد.پروستات ممکن است در اثر تومور بزرگتر شود.
پروستاتیت نوعی التهاب یا عفونت غده ی پروستات است.
ابتلا به این بیماری خطر ابتلا به هیچ یک از بیماری های پروستات را افزایش نمی دهد.
در صورت وجود هر یک از این علائم
به پزشک اطلاع دهید:
افزایش سن خطر ایجاد مشکلات مربوط به پروستات را در شما افزایش می دهد.
آزمایش های معمول در بررسی تغییرات پروستات
معاینه ی مقعد با استفاده از انگشت ( آزمون برای لمس پروستات)
PSA: آنتی ژن ویژه ی پروستات، نوعی آزمایش خون
بیوپسی: آزمایشی برای بررسی از نظر وجود سرطان
حداقل نیمی از مردان در طول عمر خود دچار پروستاتیت می شوند.
علائم پروستاتیت
پروستاتیت مزمن یا سندروم درد مزمن لگنی
این نوع، شایع ترین و در عین حال مبهم ترین نوع بیماری است.در هر سنی از اواخر نوجوانی تا سنین پیری دیده می شود.علائم آن پس از بهبود دوباره عود می کند. ممکن است بیمار در کشاله ی ران یا ناحیه ی مثانه احساس درد یا ناراحتی کند. بسته به نوع علائم، درمان های متفاوتی برای این نوع بیماری وجود دارد.
درمان های موجود عبارتند از:
آنتی بیوتیک و سایر داروها مانند بلوک کننده های آلفا
داروهای بلوک کننده های آلفا بافت عضلانی پروستات را شل می کنند تا ادرار کردن ساده تر شود.
پروستاتیت التهابی بدون علامت
در این حالت بیمار معمولا علامتی ندارد و هنگام بررسی بیمار از نظر سایر مسائل مانند نازایی یا سرطان پروستات تشخیص داده می شود. در صورت وجود این مشکل , اغلب نتیجه آزمایش PSA شما بالاتر از حد طبیعی خواهد بود.این مسئله الزاما به معنای این نیست که شما سرطان دارید. در این حالت بیمار معمولا برای 4 الی 6 هفته آنتی بیوتیک دریافت می کند و سپس یک PSA مجدد از وی چک می شود.
التهاب پروستات می تواند در روابط جنسی و زناشویی فرد موثر باشد و مراجعه جهت پیگیری و درمان لازم است.
به گفته یک فلوشیپ طب جنسی، دانستن تفاوت های مدل پاسخ جنسی در زن و مرد کمک میکند تا آنها به لحاظ بیولوژیکی شناخت دقیق تری از بدن خود و همسرشان پیدا کنند و در روابط جنسی انتظارات معقول تری داشته باشند.
به گزارش سیناپرس، ارتباط جنسی سالم میان همسران همراه با رضایت، منجر به ایجاد حس امنیت در روابط زوجین و رفاه اجتماعی می شود. از آنجایی که امروزه یکی از مشکلات رایج میان همسران کاهش میل جنسی و در برخی موارد روابط جنسی ناسالم است؛ داشتن آگاهی همراه با دریافت اطلاعات از مشاوران سلامت جنسی کمک شایانی به افراد در حل این معضلات می کند. در واقع عدم شناخت از مدل پاسخ دهی جنسی در مرد و زن در اغلب موارد منجر به بروز چنین معضلاتی می شود.
در این میان زهره کشاورز، دکترای تخصصی سلامت باروری، سکستراپیست و فلوشیپ طب جنسی در گفتگو با خبرنگار سیناپرس درباره تفاوت مدل پاسخ جنسی زنان و مردان، گفت: دانستن تفاوت های مدل پاسخ جنسی در زن و مرد کمک میکند تا آنها به لحاظ بیولوژیکی شناخت دقیق تری از بدن خود و همسرشان پیدا کنند و در روابط جنسی انتظارات معقول تری داشته باشند؛ در واقع زوجین باید آنچه که از یکدیگر توقع دارند را بر پایه آگاهی کامل و بر اساس آنچه که از خود می شناسند، تنظیم کنند.
یکی از راه حل های موثر برای پیشگیری از اشتباه انگاری در روابط جنسی گفتگو با مشاوران سلامت جنسی است؛ آموزش و یادگیری و با رفع سوالات و دغدغه ها همراه است که باعث از بین رفتن تدریجی باورهای نادرست می شود.
وی افزود: بر اساس تعریف واژه مدل باید گفت؛ شکلی ترسیم شده از یک فرایند است. مدل پاسخ جنسی زن و مرد به لحاظ بیولوژیکی که سال ها پیش توسط مستر و جانسون طراحی شد، شامل مراحلی چون میل، برانگیختگی، ارگاسم و فرونشینی در زن و مرد است. به گزارش سیناپرس، بر اساس این مدل پاسخی که مردان در برقراری روابط جنسی می دهند، ساده تر از زن ها است و زن ها در مرحله ارگاسم دارای پیچیدگی هایی هستند. دانستن چنین اطلاعاتی از اشتباه انگاری بانوان در باب اختلال در ارگاسم خود جلوگیری می کند؛ چرا که در شرایطی که افراد تصور می کنند دارای اختلالاتی در مرحله ارگاسم هستند؛ اتفاقاً در شرایط نرمال خود قرار دارند.
کشاورز گفت: همچنین بر اساس این مدل مردان در مرحله میل و برانگیختگی اساساً تحت تاثیر هورمون ها قرار می گیرند و ابتدا همه چیز در مغز اتفاق می افتد؛ به نوعی این برانگیختگی موتور مغز را روشن می کند. در واقع به دنبال محرک ها مغز تحریک می شود که لازمه بروز آن ترشح هورمون ها است. گفتنی است، هورمون تستسترون نقش اساسی را برای اینکه بتواند این برانگیختگی و میل جنسی را در مردان ایجاد کند، بازی میکند؛ بنابراین میتوانیم بگوییم مردانی که دچار بیماری های مزمن هستند به گونه ای که هورمون تستسترون کمتر ترشح شود و میل و برانگیختگی جنسی آن ها کاهش می یابد. بنابراین مردانی که در برقراری رابطه جنسی بی میل هستند، باید شرح حال دقیق تری از آنها گرفته شود.
به گفته این فلوشیپ طب جنسی، بعد از مرحله میل و برانگیختگی تمایل به برقراری رابطه جنسی در مردان برقرار می شود که در ادامه به مرحله انزال و ارگاسم می رسند و این دو مرحله تقریبا همزمان رخ می دهد.
وی گفت: این مرحله در مردانی که از زود انزالی رنج می برند، سریع تر به ارگاسم می رسند که این موضوع نیازمند بررسی و درمان زود هنگام است؛ به ویژه اگر مردان جوان با این مشکل مواجه هستند، باید پیش از ازدواج یا در ابتدای آن روند درمانی مناسب را پیش بگیرند؛ در واقع اگر پیش از ازدواج می دانند چنین مشکلی دارند، برای پیشگیری از مشکلات زناشویی در باب رابطه جنسی باید به درمانگر مراجعه کنند.
کشاورز با بیان اینکه بعد از ارگاسم مرحله فرونشینی است، گفت: مدل پاسخ جنسی در مردان در مرحله فرونشینی به اتمام می رسد. حال برای اینکه فرد بتواند دوباره این چرخه را ابتدا از ذهن خود شروع کند، در مردان جوان چند ساعت به طول می انجامد؛ اما با افزایش سن شروع دوباره این فرآیند در مغز و بعد در سیستم تناسلی مدت زمان زیادتری را می طلبد.
وی ادامه داد: به همین دلیل است که فاصله روابط جنسی در مردان جوان کوتاه تر است. اما در سنین میان سالی و پیری تحریک مجدد در فاصله زمانی طولانی تری رخ می دهد و ممکن است به هفته یا حتی ماه هم بکشد.
کشاورز در ادامه با اشاره به مدل پاسخ دهی جنسی در زن ها گفت: مدل پاسخ جنسی بانوان در مرحله میل و برانگیختگی اینگونه است که هورمون های استروژن و پروژسترون و حتی تستسترون در مغز زن ترشح و سپس برانگیختگی و میل جنسی ایجاد میشود که ترشح این هورمون ها در این مرحله نقش مهمی را ایفا می کند؛ اما در نمودار میل جنسی بانوان نوع پاسخ جنسی در آن ها متفاوت است؛ در واقع مرحله ارگاسم در بانوان با مردها فرق دارد.
وی افزود: ارگاسم به صورت انقباض هایی رخ می دهد که در ناحیه واژن و مقعد و عضلات کف لگن احساس می شود. این انقباض ها در هر زنی ممکن است متفاوت باشد و از نظر شدت و شکل انقباضی اشکال مختلفی وجود دارد. در برخی مواقع فرم ارگاسمی که بانوان در هر زمان تجربه می کنند ویژه هر فرد است و تقریبا نرمال است؛ اینجاست که افراد کمی دچار نگرانی می شوند که شاید دیرتر به ارگاسم برسند؛ اما وقتی شرح حال دقیق از آنها گرفته می شود و مورد ارزیابی قرار میگیرند، می فهمیم که در همین مدل های مذکور پاسخ جنسی تعریف می شود و فقط باید اطلاعات آنها بیشتر شود. بنابراین اگر ما در بحث پاسخ جنسی بدن خود را بشناسیم بهتر می توانیم نگرانی ها و دغدغه های ذهنی خود را حل کنیم.
کشاورز تاکید کرد: گفتنی است، ارگاسم فرایندی است که در مغز اتفاق می افتد و بعد از آن حس سبکی، راحتی و لذت بعد از رابطه را با خود به همراه دارد و باعث ایجاد صمیمیت زناشویی می کند. داشتن رابطه جنسی سالم برای استحکام و خانواده و صمیمیت زوجین بسیار مهم است. اما باورهای نادرستی در این زمینه وجود دارد که ممکن است رابطه را با اخلال مواجه کند.
وی افزود: در نهایت، وقتی که به شکل مدل پاسخ جنسی زن و مرد نگاه میکنیم سرعت برانگیختگی در مردها سریعتر از زن ها است، به همین دلیل در شروع رابطه افراد گاهی توقع دارند که همزمان با آغاز رابطه برانگیختگی اتفاق بیفتد که یک باور نادرست است و گاهی زوجین با آن درگیر می شوند؛حتی این را با پدیده ناباروری و دیرتر باردار شدن یکی می کنند و معتقدند که علت این که بارور نمی شوند این است که ارگاسم همزمان ندارند؛ گفتنی است، این یک باور نادرستی است یا اینکه تمام روابط جنسی خود را با ارگاسم صد در صدی می خواهند که باعث تنش میان دو نفر می شود.
به گفته کشاورز؛ یکی از راه حل های موثر برای پیشگیری از اشتباه انگاری در روابط جنسی گفتگو با مشاوران سلامت جنسی است؛ آموزش و یادگیری و با رفع سوالات و دغدغه ها همراه است که باعث از بین رفتن تدریجی باورهای نادرست می شود. به هر حال تفاوت مدل پاسخ جنس در مردان و زن ها با آموزش و یادگیری باعث می شود روابط جنسی توام با رفاه اجتماعی و اخلاقی باشد و شان و منزلت افراد در رابطه حفظ شود.
همواره پرسش های بسیاری در فرآیند رابطه جنسی به عنوان یک نگرانی و دغدغه بیان می شود که نباید منوط به زمان و به منابع اشتباهی استناد شود. اقدام زود هنگام منجر به رفع دغدغه ها می شود.
منبع:خبرگزاری سیناپرس
یک فلوشیپ طب جنسی گفت: آموزش های باروری جنسی پیش از ازدواج برای زوجین کافی نیست؛ بعد از ازدواج هم زوجین با مشکلاتی مواجه می شوند که نیاز است آگاهی و نگرش دقیقی در باب باروری جنسی داشته باشند.
زهره کشاورز، دکترای تخصصی سلامت باروری، سکستراپیست و فلوشیپ طب جنسی در گفتگو با خبرنگار سیناپرس درباره اهمیت سواد سلامت جنسی و نقش باورهای نادرست در بروز مشکلات جنسی افراد در جامعه گفت: در دنیای امروزی برای اینکه هر فردی کارکرد مطلوب و بهینه داشته باشد، باید طیف وسیعی از توانایی ها و شایستگی ها را کسب کند و سواد کافی در زمینه های لازم را به دست بیاورد. یکی از مهمترین این توانایی ها دریافت آموزه های مربوط به سلامت است. از نگاه سازمان بهداشت جهانی، سواد سلامت یعنی کسب مهارت های شناختی و اجتماعی که تعیین کننده ظرفیت و توانایی افراد در پردازش، درک و به کارگیری اطلاعات دریافت شده است به طوریکه منجر به تصمیم گیری مناسب و ارتقای سلامت فرد می شود.
وی با اشاره به گسترش آموزه های مربوط به سلامت در کشور گفت: گسترش سواد سلامت در کشورها متفاوت است؛ مطالعات در ایران نشان می دهد که این نوع آگاهی در کشورمان وضعیت چندان مطلوبی ندارد؛ بنابراین نیاز است افراد در بسیاری از زمینه ها آموزش هایی در راستای افزایش آگاهی خویش بیفزایند، تا نرخ سلامت در جامعه ارتقا پیدا کند.
کشاورز میزان سواد سلامت را با تحصیلات افراد مرتبط دانست و گفت: مطالعات نشان داده اند که سواد سلامت با میزان تحصیلات افراد هم ارتباط دارد. هر چقدر افراد سواد دانشگاهی بالاتری داشته باشند، اطلاعات بیشتری هم در زمینه سلامت و به ویژه سلامت جنسی دارند. اما در برخی موارد هم ممکن است میزان آگاهی افراد در بحث سلامت علارغم داشتن تحصیلات دانشگاهی، همچنان مغفول مانده باشد.
وی افزود: در این شرایط باید رویکردهای ویژه آموزشی را عملیاتی کرد. این آموزش ها باید به صورت متمرکز اتفاق بیفتد، به ویژه در حوزه سلامت و مسائل باروری جنسی. در این زمینه ورای اطلاعاتی که افراد از منابع گوناگون دریافت می کنند، باید به عنوان یک دانش مجزا به کسب آموزش بپردازند. اینکه چه فردی به آموزش و اشاعه آگاهی در این زمینه می پردازد اهمیت زیادی دارد؛ با توجه به مطالعاتی که در کشور درباره سطح سلامت باروری جنسی در زوجین انجام شد، باید گفت، علاوه بر اینکه دانش افراد در این حوزه کم است، جستجوگری و نحوه پردازش اطلاعات افراد در این زمینه هم ضعف دارد. گفتنی است، امروزه جامعه ما نیازمند آموزش از راه درست برای افزایش ارتقای سلامت جنسی و باروری است.
به گفته کشاورز، منابعی که افراد برای کسب آگاهی در زمینه افزایش سواد سلامت جنسی به آن رجوع می کنند، اهمیت زیادی دارد. باید گفت، اغلب این منابع فاقد اعتبار علمی است؛ نظیر فضای مجازی. به همین دلیل ممکن است منجر به اشاعه یک سری باورهای نا کارامد و نادرست در بطن جامعه شود.
کشاورز عدم درک و پردازش صحیح را دیگر معضل در بحث آگاهی و سلامت جنسی دانست و گفت: مساله دیگر این است که گاهی دسترسی به اطلاعات و منابع دقیق هم وجود دارد؛ اما درک و پردازش صحیحی از سوی افراد حاصل نمی شود. یکی از نتایج افزایش سواد سلامت این است که افراد توانمند شوند تا آگاهی و نگرش مناسبی نسبت به این مساله به وجود بیاید. بنابراین علاوه بر دسترسی به منابع علمی معتبر، درک و پردازش صحیح می تواند منجر به اخذ تصمیمات درست و آگاهانه شود.
وی افزود: در زمینه سلامت باروری جنسی نیاز است به زوج ها آموزش های کافی داده شود. این آموزش ها صرفا با دوران پیش از ازدواج کامل نمی شود. یعنی آموزش هایی که در دوران پیش از ازدواج داده می شود، در طول زندگی مشترک هم باید تداوم داشته باشد چراکه بعد ازدواج هم زوجین با مسائلی مواجه می شوند که نیاز است آگاهی و نگرش دقیقی در باب باروری جنسی کسب کنند؛ بنابراین لازم است ارتقای آموزش ها و تدام سواد سلامت باروری جنسی در زوجین بعد از ازدواج هم لحاظ شود.
منبع:خبرگزاری سینا
به گفته یک فلوشیپ طب جنسی، در برخی مواقع ممکن است کودکان پس از برخورد با افرادی که آنها را مورد آزار جنسی قرار داده اند تغییر رفتار محسوسی از خود نشان می دهند؛ والدین با دیدن این تغییر رفتار باید هوشیارانه اطرافیان کودک را ارزیابی کنند.
زهره کشاورز، دکترای تخصصی سلامت باروری، سکستراپیست و فلوشیپ طب جنسی که در گفتگوی پیشینین خود با سیناپرس با اشاره به اهمیت آموزش جنسی کودکان در خانواده معتقد بود، در آموزش جنسی به کودکان، والدین هیچگاه نباید وارد کارکردهای اندام های جنسی و عملکردهای آن شوند. همچنین باید بدانند که نباید بدون لباس و عریان کامل با کودکان به حمام بروند.
وی در ادامه این گفتگو، در تحلیل برخی رفتارهای برخواسته از توجه کودکان به موضوعات جنسی گفت: همواره کودکان با انجام برخی رفتارها نیازهای اطلاعاتی خود را بیان می کنند، برای مثال، گاهی پیش می آید که کودکی برای جلب توجه در جمع برهنه ظاهر شود در این شرایط اغلب خانواده های ایرانی متاثر از نگرش جنسیتی با کودکشان برخورد می کنند؛ به عبارت دیگر اگر فرزند دخترشان دست به چنین رفتاری زده باشد، خشونت بیشتری نسبت به آن خرج می دهند نسبت به فرزند پسر؛ در حالی که فرقی نباید میان این دو قائل شد.
کشاورز افزود: در این شرایط والدین باید با آرامش و بدون سرزنش به فرزندان خود یاد بدهند که تنها والدین یا سرپرسش اصلی وی می تواند نواحی خصوصی بدنشان را ببینند. در واقع فرزندان و کودکان باید بدانند که تمامی اعضای بدنشان برای خودشان است و اینکه اندام های جنسی هم باید در حریم خصوصی آنها باقی بماند.
وی گفت: برای پیشگیری از هر نوع تعدی های جنسی کودکان بدانند تمام اندام جسمی آنها برای خودشان است و فقط اندام های جنسی نیست که باید از آن مراقبت کنند. اگر کودک مورد نوازش های نامفهوم و نامربوط از سوی افراد غریبه یعنی افرادی به جز والدین قرار گرفت باید به پدر مادر خود هشدار بدهد در واقع هر لمس غیرمتعارف از هر جای بدن می تواند نوعی آزار جنسی محسوب شود.
به گفته کشاورز، والیدن باید نوازش های متعارف و غیر متعارف را به فرزندانشان آموزش دهند تا کودکشان بتواند آنها را تشخیص دهد. در واقع آن ها باید بدانند که برخی نوازش ها متعارف نیست و برخی هم خوب و متعارف است؛ مانند نوازش پدر یا مادر. اما اگر فردی به طور غیر متعارف کودک را لمس کند، وی باید این هشدار را به والدین خود بدهد.
گاهی اوقات کودکان نمیدانند که باید برخی لمس های جسمی را به والدین خود گزارش کنند. والدین باید چنین رفتارهایی را به فرزندانشان یاد بدهند چراکه تعرضات جنسی به صورت مرحله ای اتفاق می افتد. باید گفت؛ هیچ فردی حق ندارد بدن کودکی را لمس کند یا به اندام های جنسی کودکان دست بزند.
این فلوشیپ طب جنسی گفت: در برخی موارد اغلب کودکان متوجه آزارهای جنسی در هر سطحی می شوند؛ اما نمی دانند که باید آن را گزارش کنند یا حتی در بسیاری موارد از گزارش دادن آن به والدین خود به دلیل مواجه شدن با رفتارهای خشونت آمیز واهمه دارند. به همین دلیل ما باید به کودکان خود یاد بدهیم که حفاظت کردن از بدن و اندام های بدن چه اندام های جسمی و چه اندام های جنسی در هر شرایطی امری ضروری است و اگر کسی به آن تعدی کند باید گزارش داده شود.
به گفته کشاورز، اگر کودکی نسبت به فردی از دوستان یا اعضای فامیل واکنش قهری دارد و نمیخواهد که نزدیک آن فرد باشد والدین باید هوشیارانه پی به دلیل اصلی این واکنش ببرند.
وی افزو: والدین باید نسبت به بروز برخی رفتارهای فرزندانشان هوشیار و دقت کافی داشته باشند. یعنی اگر پدر یا مادری متوجه برخی رفتارهای نا متعارف کودکشان شد، باید هوشیارانه عمل کنند؛ در برخی مواقع ممکن است کودک تغییر رفتار محسوسی پس از برخورد با افرادی داشته باشد که آنها را مورد آزار جنسی قرار داده اند؛ برای مثال کودکی که گوشه گیر، کم غذا یا پرخاشگر شده است، یا همبازی هایش را با خشونت فیزیکی مجبور به درآوردن لباسشان می کند، یا کودکانی که نواحی جنسی عروسک های خود را مخدوش کرده اند؛ نشانه هایی از رفتارهای مرتبط با آزار جنسی است.
کشاورز در تشریح سن مناسب آموزش جنسی به کودکان گفت: از آنجایی که تا پیش از دبستان، والدین نزدیک ترین فرد به کودک هستند باید چنین آموزش هایی را تا پیش از ورود کودکان به مدرسه بدهند. در واقع اصل آموزش باید زیر هفت سال از سوی والدین باشد. در سنین مدرسه هم آموزش ها از سوی مربیان و معلمان است.
به گفته یک فلوشیپ طب جنسی، در آموزش جنسی به کودکان، والدین هیچگاه نباید وارد کارکردهای اندام های جنسی و عملکردهای آن شوند همچنین باید بدانند که نباید بدون لباس و عریان کامل با کودکان به حمام بروند.
به گزارش سیناپرس، به گفته کارشناسان علوم تربیتی، یکی از راه های پیشگیری از اختلالات جنسی در افراد، آموزش استاندارد مفاهیم جنسی در دوران کودکی از سوی والدین است. در واقع آن ها معتقدند اگر پدر یا مادر از همان سال های اولیه موفق به تفهیم درست مفاهیم جنسی در قالب آموزش و تربیت به کودک و نوجوان شده باشند، افراد در سنین بلوغ و بعد تر آن کمتر به مشکلات و انحرافات جنسی کشیده می شود. در این میان دکتر زهره کشاورز، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،دکترای تخصصی سلامت باروری، سکستراپیست و فلوشیپ طب جنسی معتقد است؛ مهمترین نکته در آموزش جنسی کودکان نداشتن واکنش قهری و اظطراب گونه از سوی والدین است.
وی، در گفتگو با خبرنگار سیناپرس ابتدا با اشاره به تفاوت تربیت و آموزش در خانواده گفت: تربیت آن چیزی است که در بنیان خانواده و در متن خانه نهادینه شده است، به عبارت دیگر به آن دسته از الگوهای رفتاری که فرزندان از پدر و مادر فرا می گیرند تربیت می گویند. گفتنی است، هر خانواده از نظر پوشش، رفتار با یکدیگر در خانه و اجتماع و مواردی از این قبیل یک الگوی مشخصی دارد که تعاملات بین اعضای خانواده و روابط آن ها در قالب این الگوها تعیین می شود. اما آموزش مانند جزایری در اقیانوس تربیت است؛ یعنی در زمان هایی پدر یا مادر نکاتی را به عنوان بایدها و نبایدها در قالب آموزش به فرزندانشان بیان می کنند، در حقیقت یک رفتاری را آموزش می دهند. بنابراین باید گفت؛ تربیت مرتب اتفاق می افتد اما آموزش آن دسته رفتارهایی است که والدین به فرزندانشان در زمان مناسب یاد می دهند و گوشزد می کنند . بنابراین آموزش دادن یعنی تمرکز کردن بر یک نوع فعالیت خاص در زمانی که برای جلوگیری از آسیب ها باید انجام شود. اما آموزش ها زمانی به کار می آید که دادن اطلاعات و آگاهی به لحاظ مکانی و زمانی به جا و به موقع، منطقی و متناسب با شرایط رشد کودک باشد. در واقع والدین باید با توجه به سن کودک نیاز آموزشی وی را هم در نظر بگیرند؛ به گونه ای که آموزش ها نه خیلی دیر و نه زود باشند.
وی با اشاره به اهمیت آموزش های جنسی به کودکان در خانواده برای جلوگیری از آزار جنسی در کودک گفت: وقتی به کودکان می آموزیم که باید از نقاط حساس و جنسی بدن خود مراقبت کنند و اجازه ندهند که فردی به جز والد وی این نقاط را ببیند، انجام این رفتار یک آموزش در زمینه محافظت جنسی کودک از خودش است. بسیاری از والدین این دغدغه را دارند که در حین آموزش یا تربیت جنسی، ممکن است کودکانشان دچار چالش هایی شوند که آنها را به انحراف جنسی بکشاند، برای پاسخ به چنین چالش هایی باید گفت؛ در آموزش جنسی به کودکان والدین هیچگاه نباید وارد کارکردهای اندام های جنسی و عملکردهای آن شوند؛ در واقع کودکان تنها باید یاد بگیرند که چگونه از بدن خود مراقبت کنند و چگونه بتوانند اگر مشکلی در این زمینه برایشان پیش آمد به پدر یا مادر خود گزارش کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که زمان مناسب آموزش جنسی به کودکان چه سنی است؟ گفت: معمولاً کودکان نیازهای آموزشی خود را با برخی رفتارها و یا پرسش هایی بیان می کنند بنابراین هر کودکی تا سن زیر هفت سال به ویژه آنکه با پدر و مادر زندگی میکند نیاز آموزشی خود را با حالات و رفتار هایی که دارد به والدین تفهیم می کند؛ در حقیقت مشخص است که چه چیزی را میخواهد بداند. در این مرحله پدر و مادر باید آماده باشند که جواب درست را به فرزندشان بدهند.
خودلمسی ها در کودکان سنین پایین بیشتر جنبه کنجکاوی دارد و اغلب با کسب لذت جنسی همراه نیست. والدین باید با مراحل تکامل و رشد جنسی کودک خود بخصوص تا سن زیر ۷ سال آشنا باشند.
کشاورز در پاسخ به پرسشی که آیا در آموزش های جنسی به کودکان، باید نگاه جنسیتی هم نسبت به فرزندان دختر یا پسر داشت؟ گفت: هیچگاه نباید در تربیت و آموزش، نگاه جنسیتی داشت و باید با یک نگرش کلی به مولفه آموزش پرداخت و فرقی نمی کند که مفاهیم برای فرزند پسر گفته می شود یا برای دختر؛ این مفاهیم معمولاً ثابت است. از آنجایی کودکان معمولا تا سن یک سالگی در مرحله دهانی قرار دارند، یعنی عموما محیط پیرامون خود را با دهان و حس لامسه خود می شناسند، تا پیش از یک سالگی، به دلیل قوی بودن حس لامسه اندام تناسلی خود را لمس می کنند؛ این اتفاق نقطه آغاز نگرانی والدین درباره کودکشان است؛ در واقع آن ها نگران می شوند که به فرزندانشان رفتار زشتی انجام داده است؛ در حالی که این به تکامل جنسی کودکان بر می گردد و لذتی از انجام آن نمی برند. گفتنی است، این خود لمسی های کنجکاونه، از دو سالگی به بعد همچنان ادامه دارد. در این مرحله والدین باید به خوبی دقت کنند که از انجام رفتارهای هیجانی که حالت اضطراب به فرزندان می دهد دوری کنند. در واقع انجام رفتارهای هیجانی از سوی والدین باعث می شود که کودکان گاهی حتی برای جلب توجه دست به چنین اقدامی بزنند.
به گفته این کارشناس، تنبیه یا واکنش خشونت آمیز با کودکان در باب خود لمسی های کنجکاوانه باعث می شود، به تفهیم مفاهیم جنسی آن ها آسیب جدی وارد شود.
کشاورز تثبیت هویت جنسی کودکان را از سه تا پنج سال دانست و گفت: کودکان از سه سالگی تا پنج سالگی به تثبیت هویت جنسی می رسند و متوجه تفاوت های خود با جنس مخالفشان می شوند؛ در این مرحله بازی های آنها هم رنگ جنسیتی به خود می گیرد و حتی ممکن است زمان های طولانی در دستشویی بمانند که به حس کنجکاوی آن ها بر می گردد. در این سن تعداد افرادی که کودک را به دستشویی یا حمام می برد، اهمیت دارد که در اغلب موارد مادر و گاهی هم پدر است؛ در واقع فردی که از کودک نگهداری می کند تنها صلاحیت انجام چنین کارهایی را دارد و کودک باید بداند که تنها با یک نفر می تواند به دستشویی و حمام برود؛ همچنین والدین باید بدانند که نباید بدون لباس و عریان کامل با کودکان به حمام بروند و حریم خصوصی کودک را محترم بشمارند؛ چراکه در بخشی از آموزش ها والدین و بزرگتر ها هم باید به نکات آموزشی توجه داشته باشند و خودشان هم ملزم به رعایت آن باشند.